WhatsApp: какво е истинското значение на емоджито със синьо сърце?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
emoji coeur bleu

Използването на емотикони се превърна в обичайна практика в онлайн комуникациите, особено в приложения за незабавни съобщения като WhatsApp. Сред най-популярните емотикони са различните цветни сърца, чието синьо сърце. Тази статия разглежда истинското значение на емоджито със синьо сърце и как може да се използва, за да изразите чувствата си.

Различните значения на синьото сърце

Синьото сърце беше добавено към емотикони през 2010 г. с актуализацията на Unicode 6.0. Както всички други сърдечни емотикони, това може да има няколко значения в зависимост от контекста, в който се използва. Общо взето, емоджито със синьо сърце е свързано с понятията любов, обич и приятелство. Ето някои от най-често срещаните интерпретации:

емотикон със синьо сърце
емотикон със синьо сърце
 • Платоническа любов : Синьото сърце често се използва за символ на неромантична или приятелска любов между двама души. Идеален е за съобщения, адресирани до близки приятели или членове на семейството, без романтични конотации.
 • Поддръжка и лоялност: Друго значение, приписвано на синьото сърце, е това на лоялност и подкрепа. Изпращането на това емоджи до някого може да означава, че сте до него и го подкрепяте в трудни моменти.
 • Мир и спокойствие: Синият цвят често се свързва със спокойствие и спокойствие. По този начин използването на синьо сърце в разговор може да изрази чувства на мир и спокойствие.

Използването на синьо сърце в двойка

Въпреки че синьото сърце обикновено се използва за представяне на платонична любов, то може да се използва и в контекста на романтична връзка. Когато се изпрати на партньора си, това може да означава, че човек цени стабилността и доверието, които царят във връзката. Освен това, двойките могат да изберат да използват синьото сърце като личен символ, който да символизира тяхната уникална и специална любов.

Използвайте емоджито със синьо сърце с други емоджи със сърце

Не е необичайно да видите синьото емоджи със сърце, използвано в комбинация с други емоджи със сърце, за да изразите различни емоции или нюанси на чувства. Ето няколко примера :

 • Синьо сърце + червено сърце: Тази комбинация може да се тълкува като израз на страстна и лоялна любов към някого. Червеното сърце представлява страст, докато синьото сърце символизира лоялност и подкрепа.
 • Синьо сърце + жълто сърце: Асоциацията на синьо сърце и жълто сърце обикновено символизира дълбоко и искрено приятелство. Жълтото сърце представлява приятелство, докато синьото сърце изразява лоялност и подкрепа.
 • Синьо сърце + зелено сърце: Тази комбинация може да означава здрава и балансирана любов, в която и двамата партньори се подкрепят взаимно. Зеленото сърце символизира растеж и здраве, докато синьото сърце представлява стабилност и увереност.

Как да изберем правилното сърце емоджи?

За да изберете правилното сърце емотикони според вашите чувства и посланието, което искате да предадете, е важно да разберете общото значение на различните цветове:

 1. Червено сърце: Романтична и страстна любов
 2. Портокалово сърце: привличане и флирт
 3. Жълто сърце: приятелство и радост
 4. Зелено сърце: Растеж, здраве и баланс
 5. Синьо сърце: Платонична любов, лоялност и подкрепа
 6. Пурпурно сърце: Дълбока обич и обожание
 7. Черно сърце : Сърдечната болка или иронията

Имайки предвид тези значения, вие ще можете да изберете най-подходящото сърце емоджи, за да изразите чувствата си ясно и точно.

Синьото сърце на други платформи

Важно е да се отбележи, че външният вид на емоджито със синьо сърце може да варира леко между различните платформи, като iOS, Android, Facebook или Twitter. Въпреки това, значението му като цяло остава същото, независимо от използваната платформа. Така можете да сте сигурни, че съобщението ви ще бъде разбрано от вашия събеседник, каквато и система да използва.

Емоджито със синьо сърце в WhatsApp е универсален символ, който може да изрази различни чувства, вариращи от платонична любов до лоялност и подкрепа. Като разберете нюансите на значението му и го използвате разумно с други сърдечни емотикони, вие ще можете ефективно да комуникирате емоциите си и да укрепите връзките си с любимите хора.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » WhatsApp: какво е истинското значение на емоджито със синьо сърце?