WhatsApp: малко известният трик да разберете под кое име са ви регистрирали вашите контакти

Comment connaître le nom sous lequel vos amis vous ont enregistré sur WhatsApp 

WhatsApp е едно от най-популярните приложения за съобщения в света. Той позволява на потребителите да поддържат връзка с приятели, семейство и колеги чрез текстови съобщения, гласови и видео разговори. Обичайно е потребителите да имат няколко контакта в WhatsApp и е естествено да се чудите под какво име или псевдоним тези хора са ни регистрирали в телефона си.

Имена в WhatsApp

В WhatsApp вашето потребителско име обикновено се основава на името, което сте въвели при създаването на акаунта си, или това, свързано с вашия телефонен номер в устройството ви. Това обаче не означава непременно, че това е името, което вашите контакти виждат в своя списък за чат.

Как да разберете името, под което вашите приятели са ви запазили в WhatsApp
Как да разберете името, под което вашите приятели са ви запазили в WhatsApp?

Всъщност всеки потребител може да зададе различно име на своите контакти на собствения си телефон.. Така че дори ако сте регистрирани с пълното си име в собственото си устройство, вашите приятели може да са ви дали псевдоним или друг вариант на вашето име в техния телефонен указател.

Как да разберете под какво име са ви запазили вашите контакти?

За жалост, няма безупречен начин да знаете точно името, под което всеки от вашите контакти ви е регистрирал в WhatsApp. Въпреки това има няколко трика, които могат да ви дадат представа как сте идентифицирани сред техните контакти.

Прочетете също:   Каква е целта на възела на дамските бикини? Това не е само декоративно

1. Попитайте контактите си директно

Най-лесният начин да разберете с какво име сте регистриран при приятел е просто да го попитате. Можете да направите това в случаен разговор или чрез съобщение в WhatsApp. Това също може да бъде възможност да обсъдите прякори, които си давате един на друг, и да споделите забавни истории за това как сте стигнали до тези имена.

2. Използвайте WhatsApp групи

Друг трик, за да получите представа за името, под което сте регистрирани при определени контакти, е да наблюдавайте поведението им в групите на WhatsApp. Ако сте в група с общи приятели, те може да се обръщат към вас с името, което са запазили в телефона си.

Този метод обаче има няколко ограничения. От една страна, работи само ако приятелите ви изрично споменават името ви в съобщенията си. От друга страна, те могат да използват общ псевдоним, който не е непременно този, който са присвоили на вашия контакт в телефона си.

Прочетете също:   Как естествено да плевите градината? 3 ефективни и икономични съвета
WhatsApp: Как да разберете под какво име са ви запазили вашите контакти
WhatsApp: Как да разберете под какво име са ви запазили вашите контакти

3. Анализирайте известията за промяна на номера

Когато потребител промени телефонния си номер в WhatsApp, приложението обикновено изпраща известие до хората, с които е водил скорошни разговори. В този пост, WhatsApp уведомява получателите за новия номер и им показва името, свързано с този контакт в тяхното устройство.

Този метод очевидно работи само ако някой от вашите контакти действително промени номера. Освен това името, показано в известието, може да е това, свързано с вашия акаунт в WhatsApp, а не това, с което сте регистрирани при това лице.

Границите на поверителността на WhatsApp

Важно е да се отбележи, че WhatsApp отдава голямо значение на защитата на личните данни и поверителността на своите потребители.. Ето защо приложението не предоставя директен достъп до имената, зададени от вашите контакти на вашия телефонен номер.

Тази мярка има за цел да избегне неудобни или конфликтни ситуации, които биха могли да възникнат от откриването на неподходящ или нелицеприятен псевдоним. От друга страна, това също означава, че ще трябва да се задоволите с непреки и потенциално несигурни методи, за да се опитате да разберете името, под което сте регистрирани с приятелите си в WhatsApp.

Прочетете също:   Как да попречите на вашите приложения за Android да споделят вашите данни с трети страни?

Какво да запомните от този трик

Въпреки че няма надежден начин да разберете как точно вашите контакти са регистрирали името ви в WhatsApp, има някои трикове, които можете да използвате, за да получите представа как сте идентифицирани сред техните контакти:

  • Попитайте приятелите си директно
  • Наблюдавайте поведението им в групите на WhatsApp
  • Анализирайте известията за промяна на номера

Имайте предвид обаче, че тези методи имат ограничения и не винаги ще ви дадат точен отговор. В края на краищата е важно да запомните, че това, което има значение в приятелските или професионални отношения, е качеството на обмена и взаимодействията, а не името, под което сте регистрирани в WhatsApp.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » WhatsApp: малко известният трик да разберете под кое име са ви регистрирали вашите контакти