WhatsApp: тази дългоочаквана нова функция ще направи вашите разговори още по-оживени!

Известната услуга за незабавни съобщения WhatsApp тества опция, позволяваща автоматично четене на Анимирани GIF файлове в дискусии. Тази актуализация може да направи използването на приложението още по-динамично и привлекателно за потребителите.

Бета версия за Android разкрива новостта

Откриването на тази нова функционалност беше направено благодарение на пускането на a бета версия предназначени за потребители Android. Тези, които имаха възможност да го изтеглят и инсталират на своя смартфон, успяха да открият тази промяна в интерфейса на WhatsApp.

нова функция на whatsapp за автоматично възпроизвеждане на gif
нова функция на whatsapp за автоматично възпроизвеждане на gif

Как работи автоматичното пускане на анимирани GIF?

С тази опция, Анимирани GIF файлове изпратени или получени в разговор, се четат автоматично, когато потребителят превърта екрана. Преди това трябваше да щракнете върху всеки кадър, за да започне възпроизвеждането на анимацията. Отсега нататък потребителите вече няма да трябва да извършват това действие ръчно и ще могат да се наслаждават на това съдържание без прекъсване.

По-добро потребителско изживяване благодарение на анимирани GIF файлове

THE Анимирани GIF файлове са много популярни в обмена между потребители на незабавни съобщения. Те позволяват да се изразят емоции, реакции или просто да се илюстрира ситуация по закачлив и оригинален начин. Като ги прави по-лесни за четене, WhatsApp иска да подобри потребителското изживяване в своето приложение.

Ще се възползват ли други платформи от тази функция?

За момента само бета версия за смартфони Android предлага тази опция за автоматично възпроизвеждане на анимирани GIF файлове. Въпреки това можем да очакваме WhatsApp да внедри тази нова функция на други мобилни операционни системи (iOS, Windows Phone), когато бъде напълно финализирана и валидирана от тестери. Въпреки това ще трябва да изчакаме още малко, за да разберем точната дата на тази актуализация.

ново в whatsapp
ново в whatsapp

Други скорошни разработки на WhatsApp

Автоматичното възпроизвеждане на анимирани GIF файлове не е първата новост, въведена от WhatsApp през последните месеци. Приложението продължава да подобрява и обогатява функционалностите си, за да предлага все повече възможности на своите потребители. Ето някои примери за скорошни разработки:

  • тъмен режим : за да запази визуалното здраве и батерията на смартфона, WhatsApp е внедрил тъмен режим, който променя цветовете на интерфейса, за да ги направи по-малко агресивни за очите.
  • Групови видео разговори : по време на здравната криза приложението направи възможно провеждането на видео разговори с до осем участници едновременно, за да се поддържа връзката между роднини.
  • Ефимерни съобщения : За да подобри поверителността на разговорите, WhatsApp въведе опцията за изпращане на съобщения, които автоматично се изтриват след седем дни.

Все по-креативни и иновативни конкуренти

WhatsApp е един от лидерите на пазара за незабавни съобщения с повече от 2 милиарда активни потребители в света. Въпреки това, неговите конкуренти като Telegram или Signal не се колебаят да правят нововъведения редовно, за да привлекат все по-взискателна аудитория по отношение на функции и производителност.

автоматично четене на gif в whatsapp
автоматично четене на gif в whatsapp

Какви са основните разлики с други приложения?

Всеки от месинджърите на пазара предлага опции, специфични за техните интерфейси:

  1. Телеграма разчита на скоростта и сигурността на обмена, по-специално с възможността за създаване на „тайни чатове“, чиито съобщения се самоунищожават след прочитане.
  2. Сигнал често се счита за най-сигурното приложение, благодарение на своя протокол за криптиране с отворен код и политиката му да не съхранява потребителски данни.
  3. Вайбър се отличава с качеството на своите гласови и видео разговори и възможността за създаване на дискусионни групи до 250 участници.

Следователно изглежда важно за WhatsApp да продължи да разработва нови функции, за да се диференцира и да запази господстващата си позиция на пазара. Следователно автоматичното възпроизвеждане на анимирани GIF файлове може да бъде допълнително предимство за приложението спрямо неговите конкуренти.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » WhatsApp: тази дългоочаквана нова функция ще направи вашите разговори още по-оживени!