WhatsApp: този малко известен трик позволява съобщенията да се четат, без подателят да ги вижда

WhatsApp е много популярно приложение за съобщения, което предлага много функции за улесняване на комуникацията между потребителите. Една от най-популярните функции е разписката за четене, представена от двете сини отметки до изпратено съобщение.

Въпреки това, има ситуации, в които може да искате да прочетете съобщение, без подателят да знае, че сте го прочели. В тази статия ще разгледаме прост и ефективен трик за постигане на това.

Опцията „Четене“ в WhatsApp: как работи?

На първо място, важно е да разберете как работи разписката за четене в WhatsApp. Когато изпратите съобщение до контакт, до текста се появява сива отметка, което показва, че съобщението е изпратено.

Четете съобщения в WhatsApp, без да ви виждат
Четете съобщения в WhatsApp, без да ви виждат

След като получателят получи съобщението, тази отметка се променя на две сиви отметки. Накрая, когато получателят отвори разговора и прочете съобщението, и двете отметки стават сини, потвърждавайки, че съобщението е прочетено.

Тази функция може да бъде полезна, за да разберете дали вашият събеседник е прочел съобщенията ви, но също така може да създаде деликатни ситуации, особено ако не искате да отговорите веднага или ако предпочитате да избягвате определени разговори. За щастие има прост метод за заобикаляне на този проблем.

Деактивиране на разписката за четене: частично решение

Първата опция, която трябва да четете съобщения, без да ви виждат, е да деактивирате разписката за четене в настройките на приложението. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  1. Отворете WhatsApp и отидете на „Настройки“.
  2. Кликнете върху „Акаунт“, след това върху „Поверителност“.
  3. Премахнете отметката от квадратчето „Разписки за четене“.

Внимание: като деактивирате тази опция, вече няма да можете да видите дали собствените ви съобщения са били прочетени от вашите контакти. Освен това този метод не работи за групови чатове, където разписките за четене остават активни дори ако сте деактивирали тази опция.

как да четете съобщения в WhatsApp, без да ви виждат
как да четете съобщения в WhatsApp, без да ви виждат

Използване на приспособлението за известия: ефективна алтернатива

За тези, които искат да запазят функцията за разписка за четене, като същевременно могат да четат определени съобщения инкогнито, има бърз и лесен трик: използвайте приспособлението за известия на вашия смартфон.

Всъщност съобщенията, получени в WhatsApp, също се показват в известията на вашия телефон и можете да ги прегледате, без да се смята, че сте прочели съобщението в приложението.

Конфигурирайте изпълнимия модул за известия

За да приложите това решение, първо трябва да добавите приспособлението за известия на WhatsApp към началния екран. Процедурата варира в зависимост от типа телефон, който имате, но ето основните стъпки:

трикът да четете съобщения в whatsapp, без да ви виждат
трикът да четете съобщения в whatsapp, без да ви виждат
  1. Натиснете дълго празно място на началния екран.
  2. Изберете „Виджети“ от появилото се меню.
  3. Превъртете през списъка с налични джаджи и намерете тази на WhatsApp.
  4. Натиснете дълго изпълнимия модул, след което го плъзнете до желаното място на началния екран.

След като джаджата бъде инсталирана, ще видите съобщенията, получени в WhatsApp, показани директно на началния екран. Ще можете да ги прочетете, без да отваряте приложението и без двете сини отметки да се появяват при подателя.

Границите на този метод

Въпреки че този трик е много практичен, той има някои недостатъци:

  • Вашият смартфон трябва да е отключен, за да видите известия.
  • Получените съобщения могат лесно да бъдат забелязани от всеки, който гледа екрана ви по това време.
  • Този метод не работи, ако вече сте отворили чата в приложението.

в обобщение, има няколко опции за четене на съобщения в WhatsApp, без да бъдете видени от подателя. Всеки има своите предимства и недостатъци и може да е добра идея да комбинирате тези методи в зависимост от вашите нужди. Чувствайте се свободни да опитате тези съвети и да коригирате навиците си съответно за най-доброто изживяване с WhatsApp.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » WhatsApp: този малко известен трик позволява съобщенията да се четат, без подателят да ги вижда