WhatsApp вече може да се използва на няколко смартфона едновременно! Как да се възползвате от тази нова функция?

WhatsApp, популярното приложение за незабавни съобщения, наскоро обяви, че вече е възможно да използвате един и същ акаунт на няколко телефона. Тази дългоочаквана функция подобрява изживяването на потребителите и улеснява управлението на техните разговори от различни устройства.

Голямата новост, донесена от WhatsApp

Пускането на тази нова функция ще позволи на потребителите да използват акаунта си в WhatsApp на до четири устройства едновременно, включително няколко смартфона. Преди беше възможно да се използва приложението само на един телефон, таблет или компютър чрез уеб браузър. С тази актуализация всеки свързан телефон работи независимо, докато синхронизира съобщения и медии между тях.

WhatsApp вече може да се използва на няколко смартфона едновременно
WhatsApp може да се използва на множество устройства

Предимствата на много устройства

  • Осъществявайте достъп до вашите разговори от няколко телефона, без да се налага да прекъсвате връзката с единия, за да се свържете с другия.
  • Синхронизирайте съобщения и медии между телефони, позволявайки на разговора да продължи там, където сте спрели.
  • Имайте достъп до по-добро потребителско изживяване благодарение на възможността да използвате различни приложения или услуги на различни устройства.

Как да активирам функцията за множество устройства в WhatsApp?

За да се възползвате от тази нова функция, е необходимо да имате най-новата версия на приложението WhatsApp на всички телефони, които искате да използвате. Ето как:

1. Актуализирайте WhatsApp

Проверете дали имате най-новата версия на WhatsApp инсталиран на всеки ваш телефон. Ако не, отидете в Google Play Store (за Android) или App Store (за iOS) и актуализирайте приложението.

как да използвате whatsapp на няколко смартфона
как да използвате whatsapp на няколко смартфона

2. Разрешете мулти-устройство

  • Отворете приложението WhatsApp на основния си телефон (този, към който акаунтът ви вече е свързан).
  • Отидете на „Настройки“ > „Сдвоени устройства“.
  • Кликнете върху „Добавяне на друго устройство“.
  • Сканирайте QR кода, който се появява, като използвате вторичното устройство, където искате да добавите своя акаунт в WhatsApp.
  • След като QR кодът бъде сканиран, следвайте инструкциите, за да завършите настройката.

3. Управлявайте и изключвайте сдвоени устройства

За да управлявате устройствата, на които използвате WhatsApp, или за да излезете от устройство, отидете отново в настройките на приложението, след което отидете на „Свързани устройства“. Там ще намерите списъка с телефони, свързани с вашия акаунт, както и възможността за прекъсване на връзката им.

Сигурност и поверителност с множество устройства

Съобщенията, изпратени и получени в WhatsApp, винаги са криптирани от край до край, дори когато използвате няколко телефона за достъп до акаунта си. WhatsApp гарантира, че нивото на поверителност и сигурност на потребителите не е компрометирано с тази нова функция. Следователно е възможно да използвате няколко смартфона, без да се страхувате за сигурността на данните.

Възможността да използвате WhatsApp на множество телефони е голям пробив за приложението за незабавни съобщения. Тази функция позволява на потребителите да се възползват напълно от различните си устройства, без да се налага да се притесняват от ръчно прехвърляне на разговорите си или прекъсване на връзката от едното, за да получат достъп до другото. Ако искате да изпробвате различни устройства в WhatsApp, просто следвайте стъпките в тази статия и се насладете на това ново изживяване!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » WhatsApp вече може да се използва на няколко смартфона едновременно! Как да се възползвате от тази нова функция?