WhatsApp: вече можете да скриете вашите интимни чатове благодарение на тази нова функция!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

WhatsApp предлага нова функция за допълнителна защита на личните разговори на своите потребители. Наречена „Заключване на чата“, тази опция ще заключи дискусиите чрез добавяне на допълнителен слой за сигурност. Благодарение на тази актуализация потребителите ще могат да защитят разговорите си с личен код или чрез биометрични данни, съхранявани на устройството им (разпознаване на лица или пръстови отпечатъци).

Отделен раздел и скрити известия

Когато даден чат е избран като „заключен“, той се появява в раздел, отделен от другите чатове. Известията, свързани с този чат, също ще бъдат скрити, за да се запази поверителността на обменяното съдържание. Тази функция отговаря на нуждите на тези, които искат да гарантират поверителността на определени дискусии, особено когато телефонът им минава през няколко ръце.

Whatsapp: как да скриете интимни чатове
Whatsapp: как да скриете интимни чатове

Спрете автоматичното запазване на мултимедия в телефона

В допълнение към защитата, осигурена чрез заключване на разговори, функцията “Chat Lock” също ще предотврати автоматичното запазване на медиитекато снимки и видеоклипове, в галерията на устройството.

По този начин потребителите ще могат да поддържат по-добър контрол върху поверителността на своите обмени и файловете, споделени в рамките на тези защитени дискусии.

Постепенно внедряване за потребителите

Тази опция ще бъде въведена постепенно за потребителите на WhatsApp. По този начин компанията иска да отговори на очакванията по отношение на сигурността и зачитането на поверителността на своите милиони потребители по целия свят..

Обърнете внимание, че активирането на тази функция ще бъде по избор, но би трябвало да се хареса на тези, които търсят повишена защита за своя личен обмен.

трикът да скриете интимните си разговори в whatsapp
трикът да скриете интимните си разговори в whatsapp

WhatsApp: постоянен ангажимент към поверителността на потребителите

Услугата за съобщения WhatsApp се актуализира редовно, за да подобри своята функционалност и сигурността на своите потребители.

Внедряването на „Chat Lock“ демонстрира този постоянен ангажимент за защита на данните и зачитане на поверителността..

Разговорите в WhatsApp вече са криптирани от край до край, което гарантира, че само събеседниците могат да четат разменените съобщения.

Допълнителни функции за подобряване на сигурността

Освен „Chat Lock“, WhatsApp предлага и други опции, насочени към повишаване на сигурността на своите потребители. Сред тях намираме по-специално възможност за проверка на автентичността на контактите чрез уникален QR код, или възможността за присъединяване към група само с покана, за да се избегнат нежелани прониквания. Такива функционалности идват в допълнение към вече съществуващата система за защита и допринасят за гарантиране на поверителността на обмена на платформата.

скрийте разговорите в WhatsApp
скрийте разговорите в WhatsApp

Голямо предизвикателство за куриерските услуги

Защитата на данните и поверителността предизвикват нарастваща загриженост за потребителите на имейл услуги. Приложения като WhatsApp, които имат милиони потребители по целия свят, играят жизненоважна роля за поддържане на сигурността на онлайн комуникациите.

Като предлагат функции като „Chat Lock“, тези платформи имат за цел да отговорят на очакванията и нуждите по отношение на сигурността и поверителността на своите потребители.

Към повишена конкуренция между приложенията

Изправени пред нарастващото търсене на защитен и поверителен обмен, има конкуренция между различните приложения за съобщения. Всяка услуга се стреми да се открои, като предлага иновативни и защитни опции, за да се хареса на потребителите, които се грижат за поверителността. С въвеждането на „Chat Lock“ WhatsApp потвърждава статута си на пазарен лидер и по този начин дава на своите потребители нова причина да останат лоялни към него..

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » WhatsApp: вече можете да скриете вашите интимни чатове благодарение на тази нова функция!