Защо непременно трябва да поставите топка алуминиево фолио в съдомиялната машина?

Чували ли сте някога за поставяне на топка на Алуминиево фолио във вашия съдомиялна ? Ако не, вие сте на път да откриете трик, който може да революционизира начина, по който миете приборите си. В тази статия ще проучим защо се използва този метод и ще споделим някои полезни съвети, за да извлечете максимума от този трик.

Защо да използвате алуминиево фолио в съдомиялната машина?

Има няколко причини, поради които може да се изкушите да използвате алуминиево фолио в съдомиялната си машина, ето няколко:

Защо да поставяте алуминиево фолио в съдомиялната машина
Защо да поставяте алуминиево фолио в съдомиялната?
  • Намалете белите следи върху чаши и прибори за хранене: Отлаганията от котлен камък често са причина за белите следи, които се образуват по чашите и приборите ви след преминаване през съдомиялната машина. Чрез използването на алуминиево фолио йоните във водата могат да взаимодействат с тези в метала, като помагат за предотвратяване на тези отлагания и карат очилата ви да блестят.
  • Спестете пари и зачитайте околната среда : Използването на алуминиево фолио във вашата съдомиялна машина замества нуждата от регенерираща сол и препарат за отстраняване на котлен камък. Това спестява пари и намалява въздействието ви върху околната среда.
  • Подобряване на производителността на съдомиялната машина: Алуминиевото фолио може да помогне за подобряване на цялостната работа на вашия уред, като предотврати образуването на варовик, който може да запуши тръбите и да намали ефективността им с течение на времето.

Как да използвате алуминиево фолио в съдомиялната машина?

За да се насладите на предимствата на алуминиевото фолио, всичко, което трябва да направите, е да следвате няколко прости стъпки:

  1. Отрежете парче алуминиево фолио : Вземете лист алуминиево фолио и отрежете парче с дължина около 30 см.
  2. Направете топка с алуминиевото фолио : Намачкайте парчето алуминиево фолио, за да оформите топка, малко по-малка от размера на топка за тенис.
  3. Поставете топката от фолио в съдомиялната машина : Когато зареждате вашата съдомиялна машина, поставете топката от алуминиево фолио в долната част на уреда, близо до кошницата за прибори. Уверете се, че не блокира разпръскващите рамена или достъпа до миещи продукти.
  4. Пуснете цикъла на пране както обикновено : Не е необходимо да променяте параметрите на вашия обичаен цикъл на пране. Фолиевата топка ще върши своята работа през целия процес.
  5. Сменете фолиевата топка : Ефективността на фолиевата топка може да намалее с течение на времето, затова се препоръчва да я сменяте редовно, за да осигурите възможно най-добри резултати. Веднъж месечно трябва да е достатъчно за повечето домове.
Руло алуминиево фолио
Руло алуминиево фолио

Допълнителни съвети за оптимизиране на използването на алуминиево фолио

Ето някои допълнителни съвети, които ще ви помогнат да извлечете максимума от този трик:

Изплакнете съдовете, преди да ги заредите в съдомиялната машина

Въпреки че съдомиялната машина е проектирана да премахва остатъците от храна, винаги е най-добре съдовете да се изплакнат бързо, преди да се поставят в уреда. Това ще предотврати залепването на храната по приборите и чиниите, което прави работата на съдомиялната машина и фолиото по-ефективна.

Използвайте качествен препарат

Изборът на правилния препарат е от ключово значение за постигане на възможно най-добри резултати при миене на вашите съдове. Изберете реномирана марка и следвайте инструкциите на производителя, за да дозирате правилно продукта.

Трикът с алуминиевото фолио в съдомиялната машина
Трикът с алуминиевото фолио в съдомиялната машина

Изпразвайте филтъра на съдомиялната машина редовно

Филтърът на вашата съдомиялна машина е проектиран да събира частици храна, които се отчупват по време на цикъла на измиване. За да предотвратите намаляване на ефективността на вашия уред от тези остатъци, важно е да изпразвате и почиствате филтъра поне веднъж месечно.

Опитайте различни размери и местоположения на топки от фолио

В зависимост от размера, марката и модела на вашата съдомиялна машина, може да се наложи да регулирате размера на топката от фолио или нейното местоположение за най-добри резултати. Чувствайте се свободни да експериментирате, за да намерите какво работи най-добре за вашата конкретна ситуация.

Като следвате тези съвети и включите лъжичка алуминиево фолио в рутинното си миене на съдове, ще извлечете ползите от този прост, но ефективен трик. Вашите прибори за хранене и други прибори ще блестят както никога досега, а освен това ще спестите пари и ще помогнете на околната среда.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Защо непременно трябва да поставите топка алуминиево фолио в съдомиялната машина?