Защо трябва да слагате куфарите във ваната, когато влезете в хотелска стая?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Pourquoi faut-il mettre les valises dans la baignoire lorsque vous rentrez dans une chambre d’hôtel ?

Пътувате и току-що сте пристигнали в хотелската си стая. Веднъж инсталирана, забелязвате ваната и изведнъж се чудите: защо някои хора препоръчват поставянето на куфари във ваната? Отговорът може да се обобщи с две думи: дървеници.

Дървеници: дискретна, но упорита напаст

THE Дървеници са малки насекоми, които се хранят с човешка кръв и предизвикват неприятен сърбеж. Те присъстват особено в местата за настаняване, където намират благоприятна почва за тяхното разпространение.

Защо трябва да слагате куфарите във ваната, когато влезете в хотелска стая?
Защо трябва да слагате куфарите във ваната, когато влезете в хотелска стая?

Как да разпознаем наличието на дървеници?

Присъствието на тези насекоми често е трудно да се открие, тъй като те са много малки (между 4 и 5 мм) и се крият през деня. Следователно е малко вероятно да видите такива в хотелската стая. Въпреки това, ето някои признаци, които могат да показват тяхното присъствие:

  • Черни или кафяви петна по чаршафите, матрака или възглавницата: това са екскременти на дървеници.
  • Сладка, неприятна миризма, подобна на тази на презрели плодове.
  • Ухапвания по кожата, често групирани в линия или група.

Проблемът с дървениците в хотелите

THE хотелски стаи са отлични места за дървеници, тъй като осигуряват изобилие от скривалища и постоянен източник на храна. В допълнение, насекомите могат лесно да се преместят от една стая в друга, като се промъкнат в стените и первазите. Дори и най-чистите заведения не са имунизирани срещу заразяване.

Поставяне на куфарите във ваната: ефективен превантивен метод

Ако се притеснявате да не попаднете в хотелска стая, заразена с дървеници, за щастие има прост трик, за да защитите багажа си: поставете го във ваната. Ето защо тази техника е ефективна:

Дървениците трудно се катерят по гладки повърхности

Там вана има като цяло гладка и хлъзгава повърхност, което затруднява достъпа на дървеници. Поставяйки куфарите си във ваната, вие следователно намалявате риска тези насекоми да се заселят там и да ги донесат у дома.

Куфарите се проверяват по-лесно във ваната

Като поставите куфарите си във ваната, можете лесно да ги прегледате, за да проверите за дървеници. Освен това, ако откриете буболечки, ще бъде по-лесно да се отървете от тях във ваната, отколкото на килим или мокет.

Други съвети за избягване на дървеници по време на престоя ви в хотела

Поставянето на вашите куфари във ваната е превантивна мярка, но не забравяйте други предпазни мерки, за да сведете до минимум риска от среща с тези нежелани неща:

  1. Огледайте стаята при пристигането : Проверете за признаците на дървеници, споменати по-горе. Не се колебайте да повдигнете чаршафите и да огледате матрака, както и зоните около леглото (табла, нощни шкафчета и др.).
  2. Не оставяйте дрехите си да лежат на пода : за да предотвратите заселването на дървеници във вашите вещи, систематично ги съхранявайте в затворения си багаж или ги окачвайте на закачалки.
  3. Изберете хотели с добра репутация за чистота : дори и това да не гарантира липсата на дървеници, изборът на заведение, оценено с добра оценка за чистота, прави възможно ограничаването на рисковете.

Прилагайки тези препоръки по време на престоя си в хотела, ще можете да се насладите напълно на пътуването си, без да се страхувате от неудобството, причинено от дървениците. Така че, не забравяйте: за да избегнете неприятни изненади, придобийте навика да слагате куфарите си във ваната!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Защо трябва да слагате куфарите във ваната, когато влезете в хотелска стая?