Знаете ли тези 3 отблъскващи и естествени миризми, които да изплашат завинаги дървениците от дома ви?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Дървениците са нежелани вредители, които могат да нападнат дома ви и да превърнат нощните ви кошмари. За борба с тези насекоми има ефективни и естествени решения. В тази статия ви представяме три отблъскващи миризми които ще държат дървениците далеч от дома ви.

Етерични масла: екологична алтернатива на химикалите

Изправени пред разпространението на дървеници, мнозина се обръщат към химически продукти да ги изкоренят.

миризми, които плашат дървеници
миризми, които плашат дървеници

За предпочитане е обаче да изберете по-екологични методи, които са по-малко вредни за околната среда и здравето. Те включват използването наетерични маслакоито имат отблъскващ ефект върху тези насекоми благодарение на силните си аромати.

Етерично масло от лавандула: успокояващ и възпиращ аромат

Етеричното масло от лавандула е признато за многобройните си предимства в ароматерапията. Освен релаксиращо и успокояващо действие върху тялото и ума, има и репелентни свойства срещу дървеници. Наистина, последните мразят миризмата на това средиземноморско растение, което го прави отличен начин да ги държите далеч от дома си.

За да се възползвате от предимствата му, трябва само да добавите няколко капки отетерично масло от лавандула в бутилка със спрей, пълна с вода и напръскайте с получения разтвор вашето спално бельо, завеси или килими. Можете също така да поставите няколко капки върху парче памук, което пъхнете между чаршафите.

естествени съвети, за да се отървете от дървеници
естествени съвети, за да се отървете от дървеници

Етерично масло от мента: свежестта, която отблъсква дървениците

Етеричното масло от мента също е много ефективно в борбата с дървениците. Има предимството, че е едновременно освежаващо и отблъскващо, благодарение на мощната си и проникваща миризма. Насекомите не поддържат този аромат, което ги насърчава да бягат от местата, третирани с тази естествена есенция.

За да създадете свой собствен репелент на базата на черен джоджен, смесете няколко капки етерично масло в спрей бутилка, пълна с вода, след това напръскайте разтвора върху вашия матрак, възглавници и други текстилни изделия, които могат да приютяват дървеници. Не забравяйте редовно да подновявате приложението, за да поддържате оптимална защита.

Етерично масло от лимонова трева: остра миризма, която кара насекомите да бягат

И накрая, етеричното масло от лимонова трева е друг чудесен съюзник в отблъскването на дървеници. Добре известен с репелентното си действие срещу комари и други летящи насекоми, той е също толкова ефективен срещу дървеници благодарение на свежия си и остър аромат.

За да подготвите a естествен репелент за лимонена трева, изсипете няколко капки етерично масло в спрей бутилка, пълна с вода и напръскайте разтвора върху заразените места. Можете също така да излеете етеричното масло върху памучни топки, които ще поставите в четирите ъгъла на стаята си, особено близо до леглото и в шкафовете си.

Как да се отървем от дървеници
Как да се отървем от дървеници

Някои допълнителни съвети за предпазване от дървеници

В допълнение към етеричните масла, споменати по-горе, ето някои съвети, които могат да ви помогнат да предотвратите и да се борите с нашествието от дървеници:

  • Почиствайте редовно вашето спално бельо, дрехи и текстил чрез пране на високи температури (поне 60°C), за да убиете насекомите и техните яйца.
  • преминетевакуум често върху вашия матрак, пружинна кутия, первази и места, където могат да се скрият дървеници.
  • Задръжте a добра вентилация спалнята си и избягвайте прекомерната влажност, която благоприятства развитието на дървеници.
  • Редовно проверявайте местата, които могат да приютяват дървеници, като пукнатини, гънки на матраци или пространства зад рамки за легла и мебели.

В заключение, за да държите дървениците далеч от дома си, не се колебайте да приемете тези три естествени отблъскващи миризми, които ще ви позволят да се възползвате от ефективна защита, като същевременно зачитате околната среда. Етеричните масла от лавандула, мента и лимонова трева са вашите най-добри съюзници за спокоен сън и без страх от тези вредни насекоми.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Знаете ли тези 3 отблъскващи и естествени миризми, които да изплашат завинаги дървениците от дома ви?