Знаете ли тези 5 растения, които ефективно отблъскват домашните паяци?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
5 plantes qui repoussent efficacement les araignées

Уморихте ли се от паяци, нахлуващи в дома ви? Не изпадайте в паника ! В тази статия ще ви представим 5 естествени растения които имат способността да отблъскват тези нежелани. Ще можете да се насладите на интериор без тези досадни и понякога плашещи зверчета.

1. Лавандула

Там лавандула е високо ценен заради приятния си аромат и релаксиращи свойства. Но знаете ли, че това е и едно от репелентните растения срещу паяци? Наистина, миризмата на това растение е особено обезпокоителна за тези насекоми, които след това предпочитат да се пазят на разстояние. За да се възползвате от предимствата му, засадете няколко фута лавандула близо до входовете на къщата си или поставете няколко букета вътре. Освен това лавандулата е ефективна и при отблъскване на комари, което я прави чудесно растение за вашата градина.

5 растения, които ефективно отблъскват паяците
5 растения, които ефективно отблъскват паяците

2. Melaleuca alternifolia

Също известен каточаено дърво, melaleuca alternifolia е друго растение, отблъскващо паяци. Този вид, роден в Австралия, има листа, чието етерично масло се използва заради многото му лечебни свойства, включително антисептични и противовъзпалителни. За да се предпазите от паяци, поставете няколко капки от това етерично масло върху памучен тампон и го поставете на места, където сте забелязали паяци. Не забравяйте редовно да подновявате приложението, за да поддържате неговата ефективност.

3. Мента

Там черен джоджен е растение с множество ползи, както за здравето, така и за градината. Той наистина има антиспазматични, аналгетични или дори храносмилателни свойства, но също така е отличен естествен репелент срещу много насекоми, включително паяци. Последните се притесняват от силната му и остра миризма. Така че можете да засадите мента близо до входовете на дома си или да използвате етеричното й масло като репелент за закрито. Внимавайте обаче да не прекалявате, защото ментата може да стане инвазивна, ако не се контролира.

4. Конски кестен

THE индийско кафяво, наричан още воден кестен, е плод, който има репелентни свойства за паяци. Наистина, наличието на сапонин, токсичен глюкозид, присъстващ в конския кестен, провокира защитна реакция при тези животни, които след това се опитват да избягат. За да се възползвате от предимствата му, просто поставете няколко конски кестена в стаи, където сте забелязали паяци, или близо до прозорци и врати. Този метод е не само ефективен, но и икономичен и екологичен.

5. Лимон

Малко се знае, но лимон също е предпочитан съюзник, за да държите паяците далеч от дома си. Последните се притесняват от характерната миризма на цитрусови плодове и затова избягват да ги доближават. За да се възползвате от предимствата му, просто търкайте редовно рамките на вратите и прозорците си с половин лимон или използвайте етеричното му масло като репелент, за да напръскате мрежи и проходи за паяци. Като бонус, този трик ще внесе нотка свежест и чистота във вашия интериор!

Някои допълнителни съвети

  • В допълнение към използването на тези репелентни растения, не забравяйте редовно да почиствате къщата си и да премахвате паяжините, за да ограничите тяхното разпространение.
  • Ако въпреки всички тези предпазни мерки, паяците продължават да ви нападат, не се колебайте да се обадите на професионалист, за да ги унищожи завинаги.
  • За да защитите градината си от паяци, помислете за отглеждане на други репелентни растения, като босилек, домат или дори пелин.

Като приемете тези различни растения и следвате тези няколко съвета, трябва да можете да държите паяците далеч от дома си по естествен и ефективен начин. Така че не се колебайте повече, доверете се на природата, за да предпази вашия интериор от нежелани!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Знаете ли тези 5 растения, които ефективно отблъскват домашните паяци?